Maceo Parker naar Patronaat

Maceo ParkerDe funk-, soul- en jazzsaxofonist Maceo Parker komt op 19 november voor een exclusieve NL show naar Patronaat. Parker begon zijn loopbaan vijftig jaar geleden in de band van niemand minder dan James Brown. Met zijn unieke saxgeluid was Maceo te horen op de eerste grote hits van James Brown zoals bijvoorbeeld ‘Papa’s Gotta Brand New Bag’, ‘I Feel Good’ en ‘Cold Sweat’. Ondertussen heeft Maceo onder andere samengewerkt met Ray Charles, George Clinton, De La Soul en de Red Hot Chili Peppers. Zelfs Prince leende Maceo voor zijn Musicology Tour. Want als je funk wilt, ‘Dial MACEO’!

In zijn solocarrière bracht Maceo Parker sinds 1970 zestien albums uit, waarvan zijn meest recente werk ‘Soul Classics’ in 2012 uitkwam. Het geluid van Parker is meer funk dan jazz en zijn muziek treft raakvlakken met 60’s soul, 70’s funk en experimenteert hij ook graag met rustigere jazz en hiphop. Één ding is zeker, de funklegende zal deze avond niemand stil laten staan. Dus, “Maceo, blow your horn!”.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *