Judith Nijland opent nieuwe seizoen De Observant

Judith Nijland & Alexander Beets
Judith Nijland & Alexander Beets

Het nieuwe seizoen van de Observant in Amersfoort staat voor de deur. Met nog meer live muziek is er voor iedereen iets nieuws te ontdekken. Geniet van de beste jazz, latin en singer-songwriters. Op woensdag 16 september bijt zangeres Judith Nijland het spits af. Zij treedt deze avond op met onder andere saxofonist Alexander Beets. De aanvang is 20:30 uur en de entree gratis.

Nijland past niet in een hokje. Naast het zingen in verschillende jazz- en popbands, schrijft Judith ook haar eigen stukken, die in de stijl van Jamie Cullum en Norah Jones liggen. Daarnaast vindt het ook leuk van bestaande nummers iets heel anders te maken.

Alexander Beets begon zijn muzikale carrière in Groenlo, waar hij van zijn moeder muzieklessen kreeg op de piano en later ook op de klarinet. Toe hij later overstapte naar de tenorsaxofoon bleek al snel dat piano niet zijn voorkeur had. Hoewel hij besloot Beleids- en Organisatiewetenschappen te studeren en niet naar het conservatorium te gaan heeft hij zich ontwikkeld tot een veelgevraagd saxofonist.