Big House met Delirium Still naar Piet Hein Eek

150920-BIG-HOUSE---Delirium-Still_fotografie-Menno-Emmink_300Op 20 september staat Big House met Delirium Still in Piet Hein Eek in Eindhoven op het podium. In het oog van de orkaan. Vier accordeonistes ontketenen een wervelstorm van briesende, bruisende en brullende klanken. Extatisch natuurgeweld in muziek gevangen. De Nederlands/Amerikaanse componist David Dramm heeft een spectaculair stuk gecomponeerd voor accordeonkwartet en 396 accordeons op tape. Zijn één uur durende tour de force Delirium Still is het speciaal geschreven debuutwerk voor het nieuwe accordeonkwartet Big House.

Dramm laat zich inspireren door de ‘soms krachtige, soms fragiele ebb and flow van het accordeon’. Het live kwartet en zijn honderdvoudige opgenomen uitvergroting is voor hem een enorme uitdaging: een windhoos vol verwoestende akkoorden en wervelende lijnen ontvouwt zich. Het publiek wordt letterlijk meegezogen door Dramm’s visioen.

In de muziek van David Dramm vloeien invloeden uit de avantgarde rock (Velvet Underground, Sonic Youth) samen met technieken uit de minimal music en experimentele improvisatie.