Hans Dulfer ontvangt Arena Jazz Award

202312_fullimage_postertje_inzet_websiteHans Dulfer zal op 6 september uit de handen van zijn dochter Candy, de Arena Jazz Award in ontvangst nemen. Dit maakte de organisatie van het Amsterdam Jazz Festival vandaag bekend.

De 75-jarige saxofonist krijgt een oeuvre prijs voor zijn gehele carrière, zowel nationaal als internationaal. “Hans Dulfer heeft ontzettend veel voor de muziekwereld betekend, en zeker voor de jazzmuziek”, niemand anders verdient deze prijs meer dan hij.” aldus de verklaring van de jury.

Op het Amsterdam Jazz Festival zal een keur aan artiesten een muzikale eerbetoon aan Hans Dulfer geven die zelf dit jaar zijn 60ste jubileum als artiest viert. Het festival wordt in het hoofdgebouw van de Amsterdam Arena gegeven en door de intieme sfeer in de kleine zaaltjes is het festival beroemd om zijn sfeer.

Het AJF vindt aanstaande zondag 6 september plaats in de Amsterdam Arena.