Voorproefje Late Summer Jazz met Thom Hoorweg

Foto (c) Lenny Oosterwijk
Foto (c) Lenny Oosterwijk

Tijdens de tweede editie van ‘24-uur Uden’ kunnen bezoekers ook genieten van een van de smaakmakers van het aanstaande Late Summer Jazz festival in Uden. Op zaterdag 5 september tussen 18.00 – 19.00 uur staat de jonge en talentvolle Thom Hoorweg op het terras van Markant Uden. De toegang is gratis.

Hij komt uit een muzikaal nest. Vader Erwin Hoorweg (Houdini’s, New Niks en Bongomatik) en zus Kim Hoorweg zijn gerenommeerde artiesten uit de Nederlandse jazz scene. De jonge upcoming funk/soul zanger/toetsenist Thom Hoorweg (19) tekende begin dit jaar bij Harlem Recordings voor de release van zijn debuutalbum Two Faced. Meteen werd hij uitgeroepen tot jazz/soul talent bij radio 6, maakte indruk bij DWDD en ontving lovende recensies. Deze zomer zal hij met zijn band te zien zijn op een aantal belangrijke festivals. Op het Late Summer Jazz Festival is Thom Hoorweg te horen met een 10-koppige band.

Aan hun trekken

Op vrijdag 18 september en zaterdag 19 september komen muziekliefhebbers weer volledig aan hun trekken, tijdens de tweede editie van Late Summer Jazz in Markant Uden. Klinkende namen uit de wereld van jazz, soul en funk betreden die dagen een van de podia van Markant Uden. Daaronder Typhoon, Lick & Brains met gitarist Anton Goudsmit, het jonge pianotalent Sebastiaan van Bavel en zangeres Berget Lewis met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Een mooie line-up, waarin iedereen op elk moment iets van zijn of haar smaak zal vinden. Het Late Summer Jazz Festival wordt een feest vol heerlijke jazz, soul en funk en onverwachte ontmoetingen. Daar moet je bij zijn als muziekliefhebber.

Programma Late Summer Jazz festival:

Vrijdag 18 september: Trio Francesca Tandoi, Jungle by Night, Atanga Boom, Carmen Sars, Thom Hoorweg, Licks and Brains met Anton Goudsmit, Cubop City Big Band, Judith Nijland en Alexander Beets, Sebastiaan van Bavel en Ack van Rooyen.

Zaterdag 19 september: Typhoon, The Jig, Arno Krijger, Het Nederlands Jeugd Jazzorkest, Artvark Saxophone Quartet met Ntjam Rosie, Berget Lewis met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Azure, Seven Eleven, Esther van Hees, Birdie Seven en Jeroen van Vliet.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *