Gare Du Nord is terug met gloednieuw album

Op 30 oktober 2015 komt de Nederlandse band Gare du Nord voor het eerst in vier jaar met een gloednieuw album: ‘Stronger!’ Op diezelfde dag start de band de gelijknamige live tour langs dertig Nederlandse clubs en theaters. ‘Stronger!’ is het eerste album van Gare du Nord na het uiteengaan van oprichters Ferdi Lancee en Barend Fransen in 2013. Fransen zette de band samen met gitarist Aron Raams en zangeres Dorona Alberti voort in een nieuwe samenstelling. Het Gare du Nord van nu laat op ‘Stronger!’ horen de lounge van weleer ver voorbij te zijn.

Gare du Nord
Foto (c) Arjan Aelmans

Op ‘Stronger!’ zijn vijf songs en een lange suite van 23 minuten te horen. Onder de songs bevinden zich de nieuwe single ‘Gimme That Sexy Thing’ en de ballad ‘Stronger!’, waarin zangeres Alberti excelleert. De suite ‘La Dolce Vita’, waaraan onder meer wordt meegewerkt door klassiek harpiste Lavinia Meijer, bevat de soundtrack van de roman ‘Iglo In De Sahara’ van Barend Fransen. De roman is opgedragen aan Guus van Hove, voormalig directeur van het Tilburgse poppodium 013 die samen met zijn vriendin op raadselachtige wijze om het leven kwam in Joshua Tree National Park tijdens een rondreis door de Verenigde Staten. De roman verschijnt in 2016, vijf jaar na de nooit opgehelderde gebeurtenissen.

Gare du Nord behaalde drievoudig platina én goud voor hun zes studioalbums. Het album ‘Sex ‘n’ Jazz’ waarop soullegende Marvin Gaye en de Britse zanger Paul Carrack te horen waren, ging meer dan honderdduizend keer over de toonbank en stond twee jaar in de Nederlandse albumcharts. Inmiddels zijn er van Gare du Nord alleen al in Nederland 300.000 albums verkocht en tourt de band al tien jaar onafgebroken langs de Nederlandse clubs en theaters.