Leusden Jazz maakt complete line-up bekend

Mathilde Santing
Mathilde Santing

Op zaterdag 12 september vindt de vierde editie plaats van Leusden Jazz. Vanaf zeven uur ’s avonds tot twaalf uur ’s nachts treden op diverse podia bij de IJsbreker in Leusden vooraanstaande jazzartiesten op. Het festival wordt georganiseerd door de Kiwanis Leusden. “We zijn bijzonder trots op de bijdrage en de inzet van de vele Leusdense ondernemers die een muziekfestival van deze omvang en allure mogelijk maken”.

Bernard Berkhout Swing Orchestra opent het festival. “Doctor Bernard”/Bernard Berkhout is ook daadwerkelijk huisarts van professie, maar buiten het spreekuur geeft hij toe aan zijn grootste passie; de muziek. Het orkest legt zich voornamelijk toe op swingmuziek ten tijde van de crisisjaren van je jaren 30, en wordt op optredens gevolgd door grote scharen Lindy Hop dansers.

Judith Nijland & Alexander Beets
Judith Nijland & Alexander Beets

De Leusdenaren Judith Nijland (zang) en Alexander Beets (saxofoon) spelen deze avond met trompettiste Saskia Laroo en trombonist / zanger Joseph Bowie. Saskia Laroo combineert verschillende muzikale stijlen op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Joseph Bowie is vooral bekend als leider van Defunkt, een punk-funk-jazz band die in 1978 werd opgericht in New York City.

Op het binnenpodium staat deze avond Mathilde Santing. Zij scoorde in de jaren ’90 hits met de nummers ‘Beautiful People’ en ‘Wonderful Life’. Met haar prachtige stem en de keuze van haar liedjes weet Mathilde haar publiek tot in de ziel te beroeren.

Bij DelMontis draait alles om een uitgebalanceerde combinatie van vette grooves, transparante songs en muzikale vrijheid. Deze avond is Simone Roerade, bijnaam Mrs. Hips, Energie, dat is waar het om draait bij Simone. Energie die op het podium ontstaat en regelrecht overslaat op het publiek!

Magic Frankie, bijgenaamd de Gangster of the Blues, sluit deze avond het buitenprogramma af. In de jaren ’80 verraste de twintiger zijn vaderland met Magic Frankie and The Blues Disease. Deze formatie veroorzaakte een ware bluesgolf in Nederland, maar werd ook internationaal opgemerkt. B.B. King himself gaf Frank het grootste compliment ooit toen hij het album ‘It’s Magic’ signeerde met de woorden “You really play my kind of blues.”

Leusden Jazz wordt afgesloten met een afterparty waar een toonaangevende DJ met meerdere blazers zorgt voor de passende beats om dit evenement goed af te sluiten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *