The Lucky Losers – Winning Hand

LuckyLosers-WinningHand_cThe Lucky Losers bestaat uit zangeres Cathy Lemons en zanger/harmonicaspeler Phil Berkowitz. Beide hebben een behoorlijke muzikale carrière en zij zijn met The Lucky Losers begonnen om een typisch duogeluid neer te zetten. En dat is ze goed gelukt. De stemmen van Lemons en Berkowitz passen goed bij elkaar.

Het album ‘Winning Hand’ is door hen beiden met de hulp van Kid Andersen geproduceerd, die op enkele songs ook de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt. De rest van de begeleiding wordt waargenomen door gitarist Marvin Greene, toetsenisten Chris Burns of Kevin Zuffi, bassisten Steve Hazelwood of Steve Evans en drummer Robi Bean. Zes van de songs zijn door Berkowitz of Lemons geschreven; de rest is een goede keus van standards.

Het resultaat is een goed opgezet en luisterbaar album geworden. Zoals ik al schreef passen de stemmen goed bij elkaar. De band zorgt voor een adequate backing en het geheel zorgt voor een prima cd. Mijn favoriete songs zijn het jazzy ‘Suicide By Love’, het soulvolle ‘Long Hard Road’ en het swingende ‘Baby You Got What It Takes’.

Ik heb er drie genoemd, maar eigenlijk staat het album vol met goede songs. Er zit gewoon geen zwakke tussen. (West Tone Records) (7/10)