Laura Tate – I Must Be Dreaming (A Tribute To the Music Of Mel Harker)

 

TateLaura-IMustBeDreaming_c[1]Als iemand een cd vol zingt met jouw liedjes en deze aan jou opdraagt dan ben je toch iemand. Maar eerlijk gezegd zei de naam Mel Harker ondergetekende helemaal niets. Gelukkig hebben we daar het internet voor en Harker blijkt iemand te zijn die mooie songs heeft geschreven en hier en daar ook nog wat prijzen heeft behaald. Blijkbaar was Laura Tate, naast zangeres ook actrice en producent/regisseur, behoorlijk onder de indruk van hem.

Op haar inmiddels derde album heeft zij twaalf songs opgenomen die allemaal van de hand van deze meneer Harker zijn. Wat stijlen betreft horen we een variatie aan country, jazz en blues en begeleid door een prima band kwijt Tate zich zeer goed van haar taak. Zij heeft een prettige heldere stem, waarmee zij zowel vrolijke country, rauwere blues en slepende jazz kan zingen. Mijn favoriete nummers zijn de jazzy ‘Cowboy Jazz’ en het rockende bluesnummer ‘Talk Is Cheap’.

Een leuke cd, waarmee de songs van Mel Harker op een prettige wijze aan een groter publiek getoond worden. (7/10)(eigen beheer)