Eerste namen jazzOUT! 2015: Al Di Meola (USA), The Cool Quest

Voor de derde editie van het festival, dat plaatsvindt op zaterdag 21 november in de zalen van Parkstad Limburg Theaters, zijn de eerste namen bekend!

JazzOUT

Al Di Meola (USA)

De Amerikaanse jazzgitarist Al Di Meola is de eerste headliner die het jazzOUT! Festival bekend maakt. Di Meola wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke (jazz)gitaristen ter wereld.

De gitarist kent muzikaal geen grenzen, op zijn albums maakte hij uitstapjes naar fusion, wereldmuziek, tango, rock en pop.

Al Di Meola’s biografie kent samenwerkingen met de groten der aarde. Hij maakte deel uit van Chick Corea’s band Return to Forever en speelde samen met onder anderen Paco de Lucia, Herbie Hancock, Paul Simon, John McLaughlin, Luciano Pavarotti, Carlos Santana, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Stanley Clarke, Jean-Luc Ponty, Stevie Wonder, Jimmy Page, Steve Vai en Frank Zappa.

De gitarist speelt uiteraard zijn eigen klassiekers, werk van Lennon & McCartney, Piazolla’s tangomuziek en materiaal van zijn nieuwe album Elysium.

Glen David Andrews & The Sazerac Swingers (USA/D)
Glen David Andrews, trombonist en zanger uit New Orleans, komt samen met The Sazerac Swingers naar het festival. Afkomstig uit een muzikale familie, zat de muziek er al vroeg in. Het podiumbeest maakt in zijn werk uitstapjes naar de R&B, funk, gospel en New Orleans Jazz. Zijn album Walking Through Heaven’s Gate werd genomineerd voor een Grammy.

The Cool Quest (NL)

Met een eigenzinnige mix van soulvolle jazz en funky hiphop verrast The Cool Quest menig muziekliefhebber. In oktober 2014 verschijntFunkin’ Badass en wordt The Cool Quest gelijk door Radio 6 bekroond tot Soul & Jazz Talent. Met de single Shine bereikt de groep een breed publiek en staat zelfs De Wereld Draait Door in de rij voor een optreden.

De jonge groep was al op menig festival te zien, waaronder Summerjazz Leiden, Jazz in Duketown, Big Rivers, Freeze festival en North Sea Round Town.