Flash Pig wint European Jazz Competition op Jazzdag

Op de Jazzdag in Rotterdam heeft Flash Pig de European Jazz Competition gewonnen. De Franse band wist tijdens de finale in LantarenVenster in Rotterdam de jury te overtuigen van hun kwaliteiten. Michal Wierzgori, drummer van het Ostrich Quartet uit Tsjechië, ging er met de prijs voor beste solist vandoor. De finale vormde de afsluiting van de Jazzdag.

Foto (c) Mike Breeuwer
Foto (c) Mike Breeuwer

“Dankzij de inspirerende optredens van jong, internationaal toptalent was het voor de jury niet gemakkelijk om een winnaar te selecteren van deze zesde European Jazz Competition.”, aldus de juryvoorzitter Mijke van Wijk.

De jury oordeelde over de winnaar: “Hun laatste nummer was magisch. Ze hadden een verhaal te vertellen, gevoel voor de jazztraditie en humor”. Over de beste solist schreven zij: “Hij is inventief en zeer actief, heeft het overzicht en is de drijvende kracht achter de band”.

De European Jazz Competition is in 2006 opgericht met als doel Europees jazztalent een podium en promotiemogelijkheden te geven. De finale vindt plaats tijdens de Jazzdag in LantarenVenster in Rotterdam.