Gregory Porter maakt uitstapje

De Britse dance-act Disclosure heeft bekend gemaakt dat hun tweede album later dit jaar gaat verschijnen. De officiële, eerste single van het album is getiteld ‘Holding On’ en is een samenwerking met de Amerikaanse jazz-zanger Gregory Porter. ‘Holding On’ verschijnt op vrijdag 17 juli.

disclosureDe broers Guy en Howard Lawrence, die samen Disclosure vormen, staan te popelen om de wereld hun nieuwe muziek te laten horen. Op ‘Holding On’ laat de grootse stem van Grammy-winnaar Gregory Porter zich makkelijk vermengen met de volle, hoekige acid house en 2-step-beats waar Disclosure bekend mee is geworden.

Debuut ‘Settle’ uit 2013 betekende een wereldwijde doorbraak voor Disclosure. In eigen land behaalde het album direct na release de hoogste positie in de UK Album Charts. Het album werd in 2013 genomineerd voor een Grammy-award. ‘Settle’ heeft wereldwijd meer dan 1,6 miljoen exemplaren verkocht. Het succes is te danken aan de singles ‘White Noise’, ‘You & Me’, ‘F For You’ en uiteraard ‘Latch’, dat eveneens de doorbraak betekende van Sam Smith. Hij verzorgde op het nummer de vocalen. Voor de versie van ‘F For You’ die ze maakten met Mary J. Blige, ontving Disclosure in 2014 een Grammy-nominatie. De singles afkomstig van ‘Settle’ gingen wereldwijd 5,3 miljoen keer over de toonbank en zijn in totaal meer dan 415 miljoen keer gestreamd.