Nieuwe concerten Van Asselt/Vistel Project vanwege nieuwe cd

van asselt Vistel Project‘Tierra A La Vista’ is de titel van de nieuwe cd van het Van Asselt/Vistel Project, een samenwerking tussen de Nederlandse pianist Edgar van Asselt en de Cubaanse trompettist Jorge Vistel. Ontstaan uit een wervelende jamsessie met een daaropvolgend succesvol optreden in Madrid, groeide de muzikale ontmoeting tussen van Vistel en van Asselt tot acht unieke composities. Aan het album, opgenomen in de Infinity Studios in Madrid, werkten de Cubaanse muzikanten Reinier ‘El Negron’ Ilizarde op bas en Michael Olivera op drums mee.

‘Tierra A La Vista’ (Spaans voor ‘land in zicht’) is uitgekomen op het gerenommeerde Spaanse label Fresh Sound Records. In het afgelopen jaar speelde gaf het Van Asselt/Vistel Project acht optredens in Nederland en België, die eveneens enthousiast werden ontvangen. De komende weken volgen er vier nieuwe concerten, inclusief een optreden op de jazzdag in Rotterdam. Ook zijn er workshops voor amateur jazz-musici van de JAM-Nederland.

Concertdata
21 juni 14.00 JAM Nederland, Muziekschuur Abcoude
24 juni 20.30 Azijnfabriek, Den Bosch
25 juni 21.00 Regentenkamer, Den Haag
27 juni 22.00 Jazzdag, Jazzmuseum Rotterdam