James Last overleden

James LastDe beroemde Duitse jazzbassist en orkestleider James Last is in de Amerikaanse staat Florida overleden. James Last begon na de Tweede Wereldoorlog zijn carrière als contrabassist. Na zijn verhuizing naar Hamburg in 1955 werd hij arrangeur/componist voor grote orkesten, instrumentalisten en zangsterren. In 1963 tekende hij een platencontract bij Polydor. Twee jaar later verscheen zijn eerste elpee: ‘Non Stop Dancing 65′. Het was de eerste van ruim honderden albums. Last heeft meer dan tweehonderd gouden en zeventien platina platen in ontvangst kunnen nemen voor een verkoop van 80 miljoen albums in 150 landen.

Met ‘Thema uit De Verlaten Mijn’ en ‘Biscaya’ had hij zelfs succes in de hitlijsten. Ook werkte hij samen met o.a. pianist Richard Clayderman, Berdien Stenberg en Harry van Hoof. James Last is 86 jaar oud geworden.