David Sanborn naar de North Sea Jazz Club

David-Sanborn-feat-700x432De Amerikaanse altsaxofonist David Sanborn (69), winnaar van Grammy’s en sessiemuzikant bij onder meer David Bowie, staat dit jaar niet alleen op North Sea Jazz festival maar ook bij het kleine broertje in Amsterdam: de North Sea Jazz Club. In zo’n kleine setting is deze ster met zijn band niet vaak te zien. David Sanborn staat op 10 juli met zijn Electric Band in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.

David Sanborn’s signature sound op de saxofoon is twee noten al herkenbaar. Zijn stijl staat bekend als gepassioneerd: hoge noten en emotionele interpretaties van melodieën. Hiermee heeft hij grote impact op zowel jazz- als popmuziek. Vaak met een zeer dansbaar resultaat.

Sinds de jaren 70, bracht hij meer dan 24 albums uit, won hij zes Grammy Awards en heeft acht gouden albums en één platina album op zijn naam. In zijn jeugd in St. Louis werd hij gevormd door de blues aldaar, maar Sanborn liet sindsdien geen genre onaangeraakt en speelde met Albert King, Gil Evans, Stevie Wonder, David Bowie, the Brecker Brothers, Sonny Rollins, Sun Ra, James Taylor.