6 juni Jazz te Gast in Zuidhorn

Zaterdag 6 juni aanstaande is het Groningse Zuidhorn het podium voor een groot aantal spraakmakende musici tijdens het festival Jazz te Gast. Wethouder Henk Bakker opent om 13.45 uur het evenement waarna het festivalterrein aan De Gast toegankelijk is voor publiek. De straat is speciaal voor Jazz te Gast autovrij gemaakt tussen de Hanckemalaan en de Frankrijkerlaan in Zuidhorn. Het middagprogramma is gratis voor iedereen.
jazz te gast
In de sfeervolle tuinen is swingende en bijzondere muziek te horen en natuurlijk is er een hapje en een drankje te nuttigen. ’s Avonds wordt de straat omgetoverd tot een buitenrestaurant, waar het publiek aan een lange tafel, midden op straat samen kan eten. De avond eindigt met een weergaloos concert van het Noordpool Orkest met beroemde gasten in de tuin van Arnichem. De kaartverkoop hiervoor is inmiddels gestart. Het aantal kaarten voor dit unieke concert is beperkt, dus wees er op tijd bij.

Op het festival spelen lokale en internationale artiesten met elkaar samen. Ook is er een podium met veelbelovend talent uit Westerkwartier. De Amerikaanse ster Michael League (Snarky Puppy) is speciale gast van het festival. Hij speelde onlangs nog in een uitverkocht concert in Parijs. Het is uniek dat hij naar Zuidhorn komt! Daarnaast is er een intiem concert van de Noorse saxofonist Karl Seglem. Deze geweldige muzikant treedt voor het eerst in Nederland op. Shirma Rouse schittert ’s middags in twee verschillende optredens.

Het avondconcert in de tuin van Arnichem brengt alle sterren bij elkaar: het 40-koppige Noordpool Orkest speelt met zangeressen Shirma Rouse en Kim Hoorweg, saxofonist Karl Seglem, hoornist Morris Kliphuis, en bassist Michael League. Een absoluut uniek concert, niet alleen voor fijnproevers maar voor iedereen, jong en oud, die een bijzondere avond wil beleven.