Jazz in Duketown trekt 145.000 bezoekers

Foto (c) MooM
Foto (c) MooM

Het waren weer hele mooie dagen voor Jazz in Duketown tijdens deze 42e editie van het festival! Met opnieuw meer bezoekers, een gezellig drukte bij alle podia, spetterende optredens, een grote variatie aan stijlen, veel nieuw talent en een organisatie die ‘staat als een huis’.

Podium op de Parade trekt veel publiek
Het sterke programma en het mooie weer bracht dit jaar weer veel mensen naar ’s Hertogenbosch. De organisatie schat het aantal bezoekers op 145.000. De spetterende optredens van Typhoon, New Cool Collective, het Metropole Orchestra ft. Lalah Hathaway, de Gallow Street Brass Band, Bill Evans, Myles Sanko en Seven Eleven ft. Joe Bowie en Candy Dulfer zorgden voor veel publiek op de Parade. Publiek van jong tot oud was er bij het familieconcert van Edwin Rutten op de Markt.

Foto (c) MooM
Foto (c) MooM

Sterk programma slaat aan
Het was ook een gezellige drukte bij de andere podia in de stad. De vrijdagavond op het Kerkplein was meteen een feestje met Dr. Brass en het Broken Brass Ensemble. Op dit plein waren veel topartiesten te zien, zoals Angles 9, Gogo Penguin en de virtuoze bassist Christian Mc Bride. Een mooie aanvulling voor het programma dit jaar was het nieuwe podium in de Lepelstraat waar artiesten van het label Bastaard Platen speelden.

Veel nieuw talent
Ook deze editie van het festival was er veel aandacht voor nieuw talent. In de Muzerije vond de 4e editie van de Conservatorium Talent Award plaats. Pianist Sebastiaan van Bavel won deze prijs dit jaar. Ook op het Kerkplein veel nieuw talent. Zaterdag om 13:00 startte daar de ‘middag vol talent’ met optredens van de Jazz Academy, de Junior Jazz Academy en de Rabaobank Talentenband. Het Fonteinplein bood een podium voor nieuw jazztalent van Hogeschool Fontys.