Louis Johnson overleden

Brothers JohnsonLouis Johnson, bassist en bekend als helft van de Brothers Johnson, is donderdag (plaatselijke tijd) overleden. Brothers Johnson werd in 1975 opgericht door Louis en zijn broer George, en braken in 1980 wereldwijd door met de hit ‘Stomp’. Ook toerden ze met artiesten als Billy Preston, Bobby Womack en The Supremes. Later maakte ook Michael Jackson gebruik van de diensten van Louis Johnson, die naast zijn broer George nog een ander wereldberoemde muzikant in de familie heeft, zijn neef Al McKay (Earth, Wind & Fire). Voor Michael Jackson speelde Johnson op dienst albums ‘Thriller’, ‘Off the Wall’ en ‘Dangerous’.

Andere bekende nummers van Brothers Johnson zijn ‘I’ll Be Good to You’, ‘Get the funk out of my face’ en ‘Strawberry Letter 23’. Met het overlijden van Louis Johnson is wellicht een van de beste bassisten ter wereld heengegaan. Johnson heeft het slappen naar en hoger niveau gebracht en werd niet voor niets ‘Thunder Thumbs’ genoemd, een naam die later door Mark King (Level 42) is overgenomen. Louis Johnson speelde een speciaal voor hem gebouwde basgitaar van Fender. Louis Johnson is in april 60 jaar geworden.