Jazztip: Jim Black bij Piet Hein Eek in Eindhoven

Drummer Jim Black heeft al vaker gelijkgestemde zielen bijeengebracht en daarmee gedenkwaardige en betekenisvolle bands gemaakt. Black is een opvallend melodisch spelende drummer en zijn vermogen om tegelijkertijd te stuwen én te mengen met zijn medemuzikanten is verbluffend.
368

Malamut ontstond in de zomer van ’14 op een festival in Reykjavik. De chemie tussen de musici was vanaf het eerste ogenblik sterk en verpletterde het publiek. Nu zijn ze voor de eerste keer op tournee en binnenkort nemen ze hun eerste cd op. “Het publiek dat we nu bereiken en dan vooral de wisselwerking met hen zal hoorbaar zijn op die cd”, stelt Black bij voorbaat.

Bezoekers van dit concert ontvangen ook nog eens gratis entree voor het optreden van Melanoia op maandagavond 18 mei in Café Wilhelmina in Eindhoven.

Bezetting:
Jim Black | slagwerk
Chris Tordini | basgitaar, gitaar
Elias Stemeseder | keyboards
Oskar Gudjonsson | saxofoon