Jazzvocaliste Deborah J. Carter op Stadspodium de Observant

Deborah Carter. Foto c) Julio Sanchez
Deborah Carter.
Foto (c) Julio Sanchez

Saxofonist Alexander Beets nodigt regelmatig gerenommeerde jazzartiesten uit met hem op te treden bij Stadspodium de Observant. Voor woensdag 13 mei heeft hij vocaliste Deborah J. Carter uitgenodigd en haar vast bandleider Mark Zandveld.

Zangeres Deborah J. Carter werd geboren in de Verenigde Staten en groeide op in Hawaii en Japan. Zij geeft concerten op jazzfestivals en in jazzclubs, en doet seminars in Europa en Azië – onder andere in Japan, China, Canada, Taiwan, Spanje, Duitsland en Azerbaijan. Deborah stond de afgelopen jaren in diverse theater tournees en zij zingt regelmatig met orkesten en big bands, waaronder het Metropole Orkest (NL), De Hessische Rundfunk Big Band (D), The Berlin Jazz Orchestra (D) en de Sedavi Latin Jazz Big Band (SP).

Mark Zandveld begon op dertienjarige leeftijd met gitaarlessen. Een paar jaar later stapte hij over naar de bas. Hij begon te spelen in diverse rhythm & blues bands, ook als back-up van diverse bekende artiesten als Arthur Conley en Candy Dulfer. Op 25 jarige leeftijd ging hij naar Hollywood om te studeren aan de befaamde Bass Institute of Technology, waar hij zijn studie afrondde met de “Yamaha Bassist of the Year” award.