Jazztip: Ambrose Akinmusire in Paradox

Akinmusire is een van de reizende sterren in de jazz. Hij benaderde de trompet al vanaf het allereerste begin op een hoogst originele manier. Voor deze begaafde en uitermate originele Amerikaanse componist staat de beweging in zijn spel centraal.

Ambrose-Akinmusire

Paul Acket Award 2014 winnaar Ambrose Akinmusire ontwikkelde zijn eigen muzikale stijl door op zoek te gaan naar een dynamische manier van spelen en samen te werken met artiesten van verschillende achtergronden. Hij kreeg les van onder meer Terence Blanchard en Billy Childs en speelde met musici zoals Joe Henderson, Steve Coleman, Esperanza Spalding, Joshua Redman, Jason Moran, Herbie Hancock en Wayne Shorter. Al In 2007 won hij de Thelonious Monk International Jazz Competition. Zijn nieuwste album The Imagined Savior Is Far Easier To Paint verscheen in maart op het vermaarde Blue Note-label.

Line-up: Ambrose Akinmusire (trompet), Sam Harris (piano en Fender Rhodes), Harish Raghavan (bas), Justin Brown (drums)

Ambrose Akinmusire staat vandaag, 8 mei 2015 in Paradox, Tilburg. Aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *