Eerste artiesten Swingin’ Groningen bekend

The Cool Quest op Swingin' Groningen
The Cool Quest

De 21e editie van Swingin’ Groningen wordt een heel bijzondere. Het thema dit jaar is ‘The Dutch Edition’. Dat wil zeggen dat het festival het podium biedt aan veel Nederlandse jazz-toppers en veelbelovend aanstormend talent! Daarnaast heeft de stad Groningen een warme relatie met het Duitse Hamburg op cultureel en creatief gebied. Tijdens Swingin’ Groningen wordt deze relatie met de optredens van hele goede Duitse bands gevierd.

JazzZine is bijzonder trots dat we de eerste namen van het festival bekend kunnen maken. Zo biedt Swingin’ Groningen het podium aan Karma met de virtuoze trompettist Michael Varekamp, de multiculturele, instrumentale danceband Sinas, Project Tumble T met gitarist Peter Tiehuis, DEMI-SEQ met pianist en toetsenist Addy Scheele en Sven Hammond, de groep rondom Hammondorgel virtuoos Sven Figee.

Daarnaast biedt Swingin’ Groningen veel ruimte aan aanstormend talent! Zoals de in Hamburg wonende veelzijdige San Glaser, zanger-gitarist Ralph de Jongh, The Cool Quest en de multiculturele Tchip Hopzz.