Jazztip: Steven Kamperman Trio in het Van Abbemuseum in Eindhoven

Steven Kamperman Trio (foto: Ton Maas)
Steven Kamperman Trio (foto: Ton Maas)

Het Steven Kamperman Trio heeft zich het afgelopen jaar gepresenteerd als een pleitbezorger van meeslepende avontuurlijke muziek: poetisch, maar met een stevige bite. De composities van Kamperman verraden een liefde voor volksmuziek, maar het resultaat is beslist eigenzinnige moderne muziek: ritmisch, sprankelend en met tal van verrassende wendingen. De Nederlandse pers reageerde ronduit enthousiast op het verschijnen van hun CD en hun live-optredens: “Een magisch album” (Moorsmagazine), “Muziek die je kan prikkelen, weg doet dromen en weet te emotioneren” (Caleidoscoop) en “Een lust voor het oor” (MixedWorldMagazine). Klarinettist en componist Steven Kamperman was jarenlang co-leider van de baanbrekende wereldjazzformatie Baraná. Zangeres Sanem Kalfa won in 2010 op indrukwekkende wijze het internationale Montreux Jazz Vocalisten Concours. Gitarist George Dumitriu won in zijn jeugd maar liefst zestien prijzen als klassiek violist alvorens hij zich ontwikkelde tot een bijzonder veelzijdige en avontuurlijke jazzgitarist.

Het Steven Kamperman Trio staat vanmiddag om 14:00 uur in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *