Tania Maria op International Jazz Day in Den Haag

Op 30 april 2015 wordt voor de vierde keer International Jazz Day gevierd. Niemand minder dan Tania Maria, de ‘Lady from Brazil’ en haar quartet zullen op die dag in het Lucent Danstheater in Den Haag optreden.

Tania Maria

International Jazz Day
UNESCO heeft 30 april uitgeroepen tot International Jazz Day. Deze dag viert de geschiedenis van de jazz en wil een leerproces op gang brengen over de sociale en culturele impact van het genre. Ambassadeur Herbie Hancock legt dit zo uit: “Jazz is altijd een brug voor het samenbrengen van mensen geweest. Het is niet alleen voor mensen van een bepaalde etnische groep of met een bepaalde sociale status. Het is voor de mens”. De vierde editie van International Jazz Day vindt plaats op 30 April 2015 en wordt gevierd in gast-stad Parijs.

Viering in Den Haag
Stichting WorldTownMusic ziet kans om International Jazz Day ook in Den Haag vieren. “Gezien haar rijke jazzgeschiedenis en missie als stad van recht en vrede, biedt Den Haag een uitstekend podium voor de viering van International Jazz Day in Nederland”, aldus Edgar van Asselt, directeur van de stichting. Dans en Muziekcentrum Den Haag geeft ruchtbaarheid aan de eerste Haagse versie van International Jazz Day en stelt de grote zaal van het Lucent Danstheater ter beschikking.

Tania Maria Viva Brazil Quartet
Tania Maria brengt met haar Viva Brazil Quartet een verbazingwekkende mix van jazz, funk, Afro-Braziliaanse ritmes en jazz harmonieën. De Braziliaanse pianiste en zangeres heeft een internationale carrière van ruim 36 jaar en 25 albums op haar naam. Met hits als ‘Piquante’, ‘Come With Me’ en ‘Made in New York’ is Tania Maria één van de toonaangevende muzikanten uit de Braziliaanse muziek scene, waar ze bekend staat om haar onmiskenbare stem en haar ritmische pianospel. ‘Ik speel percussie op de piano’, zegt ze zelf. Haar album ‘Tempo’ werd genomineerd voor een Grammy als ‘The Best Latin Jazz Album 2012′. Vanwege haar internationale carrière is Tania Maria en haar Viva Brazil Quartet een logische keuze voor de viering van International Jazz Day in Den Haag

Tania Maria over International Jazz Day: “This day is very special to me as it celebrates jazz and it’s influences on our culture. Jazz especially has had a major influence in Brazilian music and vice versa. On International Jazz Day me and my Quartet will bring you the feeling and swing of this unique style of music.”