Jazztip: Beets & Friends in de North Sea Jazz Club

Peter BeetsIn een nieuwe serie op zondagmiddag stoffen pianist Peter Beets en zijn gasten muzikale helden af en zetten ze in het volle licht. Maestro’s uit de jazz komen live tot leven in de North Sea Jazz Club. Het zijn de helden van de steeds wisselende gasten van Beets. Iedere derde zondag van de maand, nodigt hij de crème de la crème van de Nederlandse jazz uit en vraagt hen om een inspirator aan te dragen.

Tijdens deze eerste editie is dat de held van saxofonist Maarten Hogenhuis: de illustere saxofonist Hank Mobley. Een reus op wiens schouders hij staat. Met Peter Beets op piano, Maarten Hogenhuis op saxofoon, Thomas Rolff op bas en Joost Patocka op drums vatten ze de essentie van Mobley’s composities in een live set. En dat doen ze op geheel eigentijdse wijze.

Hank Mobley staat bekend als hard bop en souljazz artiest. Hij maakte maar liefst vijfentwintig albums op Blue Note Records en speelde met Horace Silver, Art Blakey & The Jazz Messengers, Dizzy Gillespie, Max Roach, Grant Green, Freddie Hubbard en Miles Davis.

Vanmiddag geeft Peter Beets een lunchconcert in de North Sea Jazz Club, onder de noemer ‘Beets & Friends play Hank Mobley’.

Meer info en kaarten: http://www.northseajazzclub.com/event/beets-friends-play-hank-mobley/