Kovacs (Effenaar, 02-04-2015)

Kovacs 2-4-2015-13Sharon Kovacs, die in 2013 afstudeerde aan de Rock City Institute in Eindhoven, pakte met haar donkere, rauwe stem de Apollo tent helemaal in. Vlak voor haar optreden liep de tent helemaal vol. Kovacs muzikale stijl doet haar verkiezing tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en 3FM Serious Talent eer aan.

Afgelopen donderdag presenteerde Kovacs haar debuutalbum in de Effenaar en dat doet de ‘Wolflady’, zoals Kovacs ook wel bekend staat, goed. Eindhoven is haat stad, zo zegt ze zelf.

Met haar bekende wolvenmuts is Kovacs het absolute middelpunt van de band. Met haar prachtige, ietwat duistere stem doet ze sterk aan Amy Winehouse denken. Haar nummers hebben vaak een jazzy-soul karakter, soms alsof je in een beetje een duistere nachtclub zit. Op andere momenten klinkt Kovacs als titelsong van een Bondfilm. Hoogtepunten van de show zijn de Grace Jones cover ‘Strange’ en Kovacs’ hitsingle, het duistere ‘My Love’. Een zangeres die zo welgemeend “Go to hell” kan zingen is een hele grote.