Rogier Telderman Trio – Contours

Rogier Telderman Trio - Contours‘Contours’ is het debuutalbum van het Rogier Telderman Trio. De groep rond deze veelzijdige Nederlandse pianist daagt de luisteraar uit met negen even prikkelende als toegankelijke composities.

Telderman beschrijft zichzelf als een verhalenverteller en dat is op basis van deze meeslepende stukken geen onjuiste benadering. De composities dragen een filmisch karakter die bol staan van de details en uitblinken door schitterende melodieën, leunend tegen klassiek, jazz en pop. Hij klinkt daarin afwisselend melancholisch, romantisch en opgewekt. Maar vooral is het geluid fris en eigentijds.

De intentie van Telderman is duidelijk: de luisteraar raken. En dat lukt. Geen track op ‘Contours’ laat je onberoerd. Dit album is rijk aan lyriek, schoonheid en emotie. Telderman wordt bijgestaan door vakmannen Guus Bakker (Eric Vloeimans, Michiel Borstlap en Jef Neve) op bas en Tuur Moens (Ntjam Rosie, Jo Sarah en Poliana Vieira) op drums. Een trio dat feilloos op elkaar is ingewerkt en indruk maakt met voortreffelijk muzikantenschap. ‘Contours’ is een fantastisch debuut. (9/10) (RM Records)