Ook Jamie Cullum en Selah Sue naar North Sea Jazz Festival 2015

North Sea Jaz NSJ
Het North Sea Jazz Festival 2015 staat weer voor de deur. Een maand voor de bekendmaking van het volledige programma en tijdschema van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival 2015, maakt het festival vandaag nog een aantal nieuwe namen bekend. Toegevoegd aan het programma zijn onder anderen Jamie Cullum, Selah Sue en Emili Sandé, die op zondag 12 juli voor het eerst haar opwachting maakt.

Ook kan het festival de komst aankondigen van zowel de basvirtuoos Avishai Cohen die op vrijdag 10 juli komt met zijn New York Division Sextet met daarin gitarist Kurt Rosenwinkel, als ook het Triveni project van zijn naamgenoot trompetist Avishai Cohen op zondag.

Verder zijn op vrijdag Marcus Miller, Sergio Mendes & Brasil 2015, Jarrod Lawson, Terence Blanchard E-Collective, Ntjam Rosie, Chasity Brown, Vijay Iyer Trio, Rhiannon Giddens en Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz & Dan Berglund aan het programma toegevoegd.

Foto (c) Eric van Nieuwland
Foto (c) Eric van Nieuwland

Nieuwe namen voor zaterdag 11 juli zijn: David Sanborn Electric Band, Michael Kiwanuka, Lizz Wright, Candi Staton, Brian Blade & Fellowship, Guillaume Perret & The Electric Epic, Jack DeJohnette – Made In Chicago feat. Muhal Richard Abrams, Larry Gray & Roscoe Mitchell, Ack van Rooyen / Jeroen Manders Quintet en Kris Davis “Infrasound” Octet.

Op zondag maken Ben l’Oncle Soul, Lianne La Havas en Roy Hargrove Quintet hun opwachting. Ook staan op deze dag Dianne Reeves, Gary Clark Jr, Branford Marsalis Quartet, Kwabs, Jessie Ware, Rudresh Mahanthappa, Bill Frisell, Tom Zé & Banda, SpokFrevo Orquesta en Omer Avital Quintet op het driedaagse festival.

De volledige line-up en het tijdschema worden eind april bekendgemaakt.

PORT OF ROTTERDAM NORTH SEA JAZZ FESTIVAL 2015

Vrijdag 10 juli: o.a. Mary J. Blige, D’Angelo and The Vanguard, Tony Bennett & Lady Gaga, Cassandra Wilson, Chick Corea & Herbie Hancock, Alabama Shakes, Marcus Miller, Sergio Mendes & Brasil 2015, Jarrod Lawson, Terence Blanchard E-Collective, Avishai Cohen’s “New York Division” Sextet, The Stanley Clarke Band, Benjamin Clementine, Anouar Brahem Quartet, Jef Neve, Ntjam Rosie, Chasity Brown, Vijay Iyer Trio, Rhiannon Giddens, Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz & Dan Berglund

Zaterdag 11 juli: o.a. John Legend, Paolo Nutini, Chaka Khan, Lee Konitz Quartet, Jamie Cullum, Randy Weston & Billy Harper, Wayne Shorter Quartet, Ron Carter “Foursight”, Han Bennink Trio, Beth Hart, Joshua Redman & The Bad Plus, David Sanborn Electric Band, Michael Kiwanuka, Lizz Wright, Candi Staton, Brian Blade & Fellowship, Guillaume Perret & The Electric Epic, Jack DeJohnette – Made In Chicago feat. Muhal Richard Abrams, Larry Gray & Roscoe Mitchell, Ack van Rooyen/ Jeroen Manders Quintet, Kris Davis “Infrasound” Octet.

Zondag 12 juli: o.a. Lionel Richie, Hozier, Emili Sandé, Selah Sue, Kurt Elling, Melody Gardot, Ben l’Oncle Soul, Lianne La Havas, Roy Hargrove Quintet, Dianne Reeves, Gary Clark Jr, Branford Marsalis Quartet, Kwabs, Jessie Ware, Rudresh Mahanthappa, Bill Frisell, Tom Zé & Banda, SpokFrevo Orquesta, Omer Avital Quintet, Hans Dulfer The 75/60 Road Tour, Laura Mvula & Metropole Orkest, Gary Clark Jr.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *