Jazztip: Alexander Beets en Ellister van de Molen in de Observant

Foto (c) Merlijn Doomernik
Foto (c) Merlijn Doomernik

Saxofonist Alexander Beets nodigt de beste jazzartiesten van Nederland uit om met hem op het podium van de Observant te spelen. Op woensdag 18 maart is de trompettiste Ellister van de Molen te gast. Met haar doet hij momenteel ook alle theaters van Nederland aan met de tournee ‘New York Round Midnight’.

Ellister van der Molen (Den Haag, 1977) werd als jong talent ze op tienjarige leeftijd aangenomen op het Haags Conservatorium, waar ze aanvankelijk klassiek les kreeg en later studeerde bij jazz­iconen Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooijen en Frans Elsen.

Door haar lyrische lijnen wordt ze voor veel uiteenlopende bezettingen gevraagd, van salsa tot swing en avant garde. Zelf zegt ze daarover: “Eigenlijk speel ik altijd op m’n oren, of ik nu met Corrie van Binsbergen werk of met Rein de Graaff”.

Ellister opereert steeds meer als bandleider, componist en arrangeur. Haar onlangs uitgekomen album Smalls NYC werd goed ontvangen en leidde tot een optreden met haar quartet op het North Sea Jazz Festival 2014.