The Rhythm Junks naar Den Bosch

The Rhythm JunksOp 15 maart staan The Rhythm Junks in P79 in Den Bosch. Denk bij The Rhythm Junks aan pickles. Pickles zijn de lekkere combinatie van drie ogenschijnlijk onverzoenbare groenten: augurken, bloemkool en zilveruitjes. Bij TRJ is dat net zo. De drie leden verschillen aanzienlijk qua muzikale achtergrond. TRJ hebben onder meer jazz, pop en rock, blues, folk, roots en soul in de genen. TRJ zijn bovendien Belgian Pickles. Het oudste groepslid zou de vader kunnen zijn van de twee anderen. Die onderling ook nog een halve generatie verschillen. Buiten België vind je zoiets alleen in Cuba. Net als Pickles hun eigen smaak hebben, hebben TRJ hun eigen smoel. Ze zijn een originele Indie Roots drietand met harmonica, bas en drums. Er wordt geklauwd en geblazen, geborsteld en geslagen, zacht en hard, ruw en rauw… Kortom de ideale groep voor de gouden bruiloft van Tom Waits. Eerder maakten TRJ zich al memorabel op o.a. North Sea Jazz (NL), Dour Festival (B), World Harmonica Festival (DE), Blue Note Festival Gent (B), JZ International Jazz Festival Shanghai (CN), BBW Fukuoka (JAP) en Safaricom Jazz Festival Nairobi (KE).