Concerten Chilly Gonzales wegens succes verplaatst naar Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw

De concerten die jazzpianist Chilly Gonzales samen met Kaiser Quartett geeft op 11 en 12 juni 2015 in de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw worden verplaatst. Er is zoveel belangstelling dat de concerten nu al uitverkocht zijn. Om meer mensen de gelegenheid te geven zijn concert bij te wonen is in overleg met en op verzoek van Chilly Gonzales besloten beide concerten te vervangen door één concert in de Grote Zaal. Dit zal plaatsvinden op woensdag 3 juni 20.15 uur. Programma en aanvangstijd blijven ongewijzigd.

Chilly Gonzales, de Canadese pianist en entertainer, is terug met de langverwachte opvolger van ‘Solo Piano II’: ‘Chambers’. Na het uitkomen van ‘Solo Piano II’ componeerde Chilly Gonzales eenvoudige stukken voor piano: ‘Re-Introduction Etudes’, een bestseller onder pianisten, en in samenwerking met Boys Noize ‘Octave Minds’, een album voor piano en elektronica. Maar bovenal heeft hij zich gewijd aan een nieuwe vorm van kamermuziek.

De compositie van ‘Chambers’ is geïnspireerd door de intensieve artistieke samenwerking tussen Chilly Gonzales en het Hamburgse Kaiser Quartett. Het album transformeert kamermuziek uit de Romantiek naar hedendaagse aantrekkelijke popmuziek, gebruikmakend van de strijkinstrumenten als eigentijdse sampler.

‘Gonzo’ is een man van zijn tijd, befaamd om zowel zijn subtiele piano touché als showmanship. Hij benadert de piano en het strijkkwartet vanuit zijn klassieke- en jazzachtergrond, maar met de instelling van een rapper.

Foto (c) Mark Allen