Jazztip: CaboCubaJazz 6tet feat. Joe Rivera in Stadscafé de Observant

CaboCubaJazz  6tetPercussionist Nils Fischer treedt maandelijks op in Stadscafé de Observant met de beste Latijns-Amerikaanse bands. Op woensdag 11 maart treedt hij op met zijn sextet CaboCubaJazz. Trompettist Joe Rivera, afkomstig uit Puerto Rico en de Verenigde Staten, staat deze avond centraal. De aanvang is 20:30 uur, de toegang gratis.

De formatie speelde in december 2014 in Havana en heeft daar veel nieuwe inspiratie opgedaan. Dat is ook te horen in hun repertoire en spel. Deze avond laat CaboCubaJazz de unieke Kaapverdië/Cuba/jazz crossover weer in Amersfoort horen. De band zet de vaste trompettist Joe Rivera van het CaboCubaJazz Oktet in het zonnetje met wat nieuwe stukken, jazzy en nu weer in een wat intiemere sfeer. Joe Rivera is een van de meest gevraagde trompettisten in Nederland, en staat bekend voor zijn autentieke Latin-feel. hij werkt onder andere met New Cool Collective, Glenn Miller Orchestra, Mathilde Santing, Saoco, Tierra Caliente, Gerard Joling, Henri Guedón, Renee Froger, Rumbatá en Timbazo.

CaboCubaJazz bestaat verder uit percussionist Nils Fischer, Carlos Matos op piano, zangeres Dina Medina, bassist Yerman Aponte en Armando Vidal op drums.