Robert Glasper Experiment: terug naar Jazz

Robert GlasperOp 16 juni brengt Blue Note Robert Glasper’s nieuwe album, genaamd ‘Covered’ uit. Is het gedaan met de vele flirts met andere stijlen en sounds die het ‘Experiment’ de afgelopen jaren ondernam? Het heeft er alle schijn van, want de pianist met twee Grammys op zak is vanaf volgende week druk bezig een aantal previews te geven met zijn acoustische Jazz-trio.

Samen met bassist Vincente Archer en drummer Damion Reid gaat Glasper een week lang proefdraaien in de New Yorkse ‘Village Vanguard’. Het publiek zal niet alleen nummers van Glasper’s hand te horen krijgen; hij tekende slechts voor 3 van de 12 tracks. De andere zijn afkomstig van onder andere Radiohead, Joni Mitchell, Kendrick Lamar en John Legend.

De tracklist van ‘Covered’:

1. “Introduction”
2. “I Don’t Even Care” (Robert Glasper/Macy Gray/Jean Grae)
3. “Reckoner” (Radiohead)
4. “Barangrill” (Joni Mitchell)
5. “In Case You Forgot” (Robert Glasper)
6. “So Beautiful” (Musiq Soulchild)
7. “The Worst” (Jhen Aiko)
8. “Good Morning” (John Legend)
9. “Stella By Starlight” (Victor Young)
10. “Levels” (Bilal)
11. “Got Over” feat. Harry Belafonte (Robert Glasper/Harry Belafonte)
12. “I’m Dying of Thirst” (Kendrick Lamar)

Foto (c) Arjan Aelmans, archief JazzZine.nl

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *