Ook Mary J. Blige, John Legend en D’Angelo op North Sea Jazz

North Sea Jaz NSJVanmorgen heeft de organisatie van North Sea Jazz twaalf nieuwe namen bekend gemaakt. De geruchten waren er al en inderdaad zal D’Angelo naar Rotterdam komen. Ook Mary J. Blige zal haar debuut op het festival maken en komt JOhn Legend naar het beroemde jazzfestival.

Dit jaar viert North Sea Jazz haar 40e editie en presenteert met trots vier artiesten die ook al op de eerste editie speelden. Altsaxofonist Lee Konitz is dit jaar te zien met zijn kwartet en met ‘The Roots of the Blues’ maakt pianist Randy Weston samen met Billy Harper zijn opwachting. Ook de Nederlanders Han Bennink en Hans Dulfer waren van de partij in 1976 en staan dit jaar opnieuw op het North Sea Jazz podium.

Verder kondigt het festival de komst aan van Cassandra Wilson, Chaka Khan, Wayne Shorter Quartet, Anouar Brahem Quartet en Jef Neve aan. De volledige line-up en het tijdschema worden eind april bekendgemaakt.

PORT OF ROTTERDAM NORTH SEA JAZZ FESTIVAL 2015
Vrijdag 10 juli: o.a. Mary J. Blige, D’Angelo, Tony Bennett & Lady Gaga, Cassandra Wilson, Chick Corea & Herbie Hancock, Alabama Shakes, The Stanley Clarke Band, Benjamin Clementine, Anouar Brahem Quartet, Jef Neve

Zaterdag 11 juli: o.a. Zaterdag 11 juli: John Legend, Paolo Nutini, Chaka Khan, Lee Konitz Quartet, Randy Weston & Billy Harper, Wayne Shorter Quartet, Ron Carter “Foursight”, Han Bennink Trio, Beth Hart, Joshua Redman & The Bad Plus

Zondag 12 juli: o.a. Lionel Richie, Hozier, Kurt Elling, Hans Dulfer The 75/60 Road Tour, Melody Gardot, Laura Mvula & Metropole Orkest