Michiel Borstlap nodigt Billy Cobham uit voor optredenin North Sea Jazz Club

Michiel Borstlap is een gentleman eerste klas. Hij wordt ook wel de James Bond van de Jazz genoemd. Zijn speelstijl is shaken not stirred en heeft zijn stempel gedrukt op de internationale jazz. Borstlap won in 1996 de prestigieuze Thelonious Monk Composers Award en werkte met menig internationaal artiest samen, als Pat Metheny, Gino Vannelli, Jimmy Haslip, Bill Bruford, Dianne Reeves, George Duke, en recenter met Ludovico Einaudi. Borstlap bracht meer dan twintig albums uit en schreef de compositie ‘Memory of Enchantment’, die in een uitvoering van Herbie Hancock en Wayne Shorter op Hancock’s album 1+1 (1997) staat.

In de nieuwe concertserie 007, nodigt Michiel Borstlap vriend en vijand uit zijn wereldwijd vertakte muzikantennetwerk uit, voor een exclusieve samenwerking in de North Sea Jazz Club. De kick off is met speciale gast de Panamees-Amerikaanse jazz- en fusiondrummer Billy Cobham. Een zware jongen, gezien zijn CV. In de jaren 70 speelde Cobham samen met Miles Davis en met The Brecker Brothers maar ook John McLaughlin in zijn befaamde Mahavishnu Orchestra. Nog later speelde hij in de band van Carlos Santana en onderwijl bracht hij een slordige dertig albums op zijn eigen naam uit.Wat te verwachten? Zoals altijd bij James Bond is er actie, levensgevaar en steeds nieuwe wendingen. Maar het loopt goed af en er zijn cocktails voor de liefhebber.

Borstlap en Cobham staan op 4 april in de North Sea Jazz Club in Amsterdam voor een dinerconcert.