Trompetist Clark Terry overleden

terryZaterdag is de Amerikaanse trompettist en jazzlegende Clark Terry op 94-jarige leeftijd overleden. Terry was trompetist bij Count Basie, Duke Ellington en Quincy Jones en was leider van zijn eigen combo’s en de band van het populaire tv-programma The Tonight Show. De trompetist nam bijna 1000 albums op, met vele grote namen.

Clark Terry werd geboren in St Louis en startte op de middelbare school al met de trompet. Hij speelde al snel bij het orkest van Count Basie, nadat hij eerst al naam had gemaakt bij onder anderen Charlie Barnet, Charlie Ventura en Eddie Vinson. Na Basie trad hij toe tot de band van Duke Ellington en nam hij albums op met onder anderen Ella Fitzgerald, Thelonious Monk en Dinah Washington.

Terry’s weduwe Gwen meldde op internet dat het icoon vredig is heengegaan, omgeven door vrienden, familie en studenten.