BRUUT! terug naar BIRD

BruutEen van de meest eigenzinnige en energieke bands van dit moment is op 20 maart terug in BIRD. Sinds hun laatste optreden in BIRD toerden de heren van superjazzgezelschap BRUUT! de halve wereld over en werkten ze aan hun derde studioalbum, dat begin 2015 verschijnt. Kortom, BRUUT! gaat lekker. Voor liefhebbers van experimentele jazz met een vleugje sixties pop, is dit een concert dat in caps in je agenda moet staan.

Superjazz
Denk aan het surrealisme van Quentin Tarantino-films, tweedehands platen, oude Westerns en lavalampen. In die sferen kom je terecht wanneer je BRUUT! hoort of ziet spelen. Dit eigenzinnige jazzgezelschap negeert alle formaliteiten en omgangsvormen in de jazzwereld en zorgt met zijn opzwepende superjazz voor volle dansvloeren. Strak in het pak gehesen maken deze mannen experimentele en tegelijkertijd zeer dansbare en feestelijke jazz.

Stroomversnelling
Sinds het verschijnen van het tweede album, Fire, in 2013, waarop schaamteloos wordt geflirt met grunge, rock en afro-beat, raakte de muzikale carrière van BRUUT! in een stroomversnelling. Afgelopen jaar reisde het kwartet dan ook de halve wereld af voor optredens in onder andere Japan, Polen, Burkina Faso, Duitsland, Zuid-Afrika, Spanje en Suriname en stonden ze op grote festivals als North Sea Jazz Festival, Eurosonic Noorderslag en de Uitmarkt. Naast alle optredens is BRUUT! druk bezig geweest met het schrijven en opnemen van het derde studioalbum dat begin 2015 verschijnt.