Jazzpianist Miguel Rodrígues presenteert nieuw album in De Doelen

miguel rodriguezOp 20 februari staat de Spaanse jazzpianist Miguel Rodríguez in De Doelen in Rotterdam. Het concert staat in het teken van de release van zijn twede album ‘ContraSentido’, dat de opvolger is van zijn debuutalbum ‘Miguel Rodríguez’ uit 2013.

Miguel Rodríguez is opgroeiend in het multiculturele Madrid, waar hij onder meer in aanraking kwam met Latijns-Amerikaanse muziek en flamenco. Na studies aan Nederlandse conservatoria werkte hij met jazzprominenten als Benjamin Herman en Ben van den Dungen. Nu is de tijd rijp voor Rodriguez’ eigen muziek: een mix van improvisatie, flamenco en latin jazz. Zijn shows – met flamencozang en -percussie – zijn spectaculair, niet in de laatste plaats door zijn fantastische pianospel en knappe composities.

Nu is het tijd voor zijn tweede album ‘ContraSentido’. De formatie is gelijk gebleven en toch bevat het album een ander geluid dan het eerste. Waar ‘Miguel Rodríguez’ meer instrumentale werken bevat, is op ContraSentido een grote rol weggelegd voor de flamencozang van María Marín. Het geheel bevat nog steeds Miguels herkenbare mix van jazz, Cubaanse bolero, traditionele Spaanse melodieën en improvisatie.

Tijdens het schrijven richtte Rodrígues zich vooral op het combineren van ‘zijn’ muziek (jazz) en de muziek afkomstig uit zijn geboorteland Spanje. Een van de duidelijkste voorbeelden hiervan is de meeslepende zang op zijn albums.