Benjamin Herman Trio naar BIRD met Daniel von Piekartz

benjamin-herman
Op donderdag 23 april is het Benjamin Herman Trio terug in BIRD, deze keer met de bijzonder getalenteerde, jonge pianist en zanger Daniel von Piekartz. Afgelopen jaar brachten zij samen de plaat Trouble uit, waarop ze het werk van o.a. Fats Waller, Henry Mancini en Sly Stone verkennen. Mét grenzeloos enthousiasme en af en toe een knipoog en een postmoderne twist.

Household name
Benjamin Herman is een household name in de jazzscene en niet alleen in die van Nederland. Hij speelde al over heel de wereld en werkte samen met artiesten als Candy Dulfer, Wouter Hamel, Trijntje Oosterhuis, Typhoon, Michiel Borstlap, Paul Weller, Misha Mengelberg en Pete Philly & Perquisite. Daarnaast speelt Herman regelmatig met het door hem opgerichte New Cool Collective en met zijn eigen trio dat naast Herman uit bassist Ernst Glerum en drummer Joost Patocka bestaat.

Jong talent
Het nieuwe album en bijbehorende toer met de jonge, getalenteerde zanger en pianist Daniel von Piekartz voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de samenwerking van Herman, Glerum en Patocka. Von Piekartz staat bekend als het best bewaarde geheim van de jazz- en soulscene en zal later dit jaar zijn eerste soloalbum uitbrengen. Maar eerst schittert hij nog met het Trio op Trouble, dat vorig jaar verscheen. Stukken van onder meer Fats Waller, Henry Mancini en Sly Stone kregen hierop een postmoderne make-over, die ook live het missen van de laatste tram meer dan waard zijn.