Nieuw album Marike van Dijk uit op 24 februari

marike van dijkOp 24 februari 2015 wordt het nieuwe album ‘The Stereography Project’ van saxofoniste en componiste Marike van Dijk in New York gereleased. Dit album zal uitkomen onder Brooklyn Jazz Underground Records. De muziek op het album ‘The Stereography Project’ is filmisch en een mix van jazz, klassiek en pop. De cd features een ensemble van vijf blazers, strijkkwartet, Jazz ritmesectie en, in twee composities, zang. De band bestaat uit een aantal Nederlandse Jazzmusici: Ben van Gelder, Mark Schilders en natuurlijk Marike van Dijk zélf. In één van de composities heeft bassist Ruben Samama een bijzonder gastoptreden; dit keer eens niet op de contrabas, maar als vocalist. De rest van de band bestaat uit een zeer internationaal gezelschap van jonge top musici – allemaal woonachtig in New York.

Marike van Dijk (1982) woont, speelt en componeert al een aantal jaren in New York. In 2010 verscheen van haar het album Patches of Blue, waardoor ze hoge ogen kon gooien op het North Sea Jazz Festival. Marike nam afgelopen april “The Stereography Project” op in Brooklyn. Op 17 november j.l. werd ten behoeve van de realisatie van de cd een succesvol project op kickstarter afgerond. ‘The Stereography Project’ is per 1 mei 2015 in Nederlandse cd-winkels verkrijgbaar.