Zesde album Jill Barber binnenkort in de schappen

Een herkenbare stem en het talent om liedjes te schrijven die je meteen bijblijven, zorgen er voor dat de Canadese Jill Barber in haar thuisland een bekende zangeres is. ‘Fool’s Gold’, dat binnenkort in de Benelux uit komt, is dan ook al haar zesde studio album.

jill barberJill Barber staat er om bekend songs te schrijven die herinneringen oproepen aan lang vervlogen tijden. De zangeres heeft romantiek hoog in het vaandel staan en dit komt ook sterk naar voren op het album.

Op ‘Fools Gold’ kleurt Jill buiten de lijntjes van verschillende traditionele genres als jazz, folk en Motown en weet van deze verschillende invloeden een harmonieus en eigen geheel te maken. De basis voor het album werd gelegd terwijl Jill thuis tijd doorbracht met haar pasgeboren zoontje.

Jill vertelt: “Het was niet altijd makkelijk om net moeder te zijn geworden en tegelijkertijd te werken aan het album. We zijn heel instinctief te werk gegaan. Omdat we ons moesten aanpassen aan het ritme van de baby, was er geen tijd voor geneuzel. Als het goed voelde, gingen we er gewoon voor. Het was een fijne en bevrijdende manier van muziek maken.”

‘Fool’s Gold’ komt op 10 maart 2015 in de Benelux uit via V2/ Bertus. In het najaar zal Jill Barber touren in Europa.

Tracklist
1. Broken For Good
2. The Least That She Deserves
3. Let’s Call It Love
4. The Careless One
5. If Only In My Mind
6. To The Last
7. Lucky In Love
8. Darlin’ It Was you
9. Only You
10. If You’re Going To Break My Heart

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *