Dinerconcert met Diane Schuur in de North Sea Jaz Club

Diane Schuur
25 April staat Diane Schuur voor een dinerconcert in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Diane Schuur is niet voor een gat te vangen. Ze staat bekend als een van de grootste jazz-zangeressen van dit moment, met een opvallend goede timing, zangtechniek en intonatie. Tegelijkertijd is ze een ras entertainer. Ze werd blind geboren en dat is voor het maken van muziek nooit een belemmering geweest. In tegendeel, haar tevens muzikale ouders stimuleerden haar en ze speelde als jong meisje het repertoire van Dinah Washington en Duke Ellington al moeiteloos. Aan de Washington State School for the Blind werd ze verder opgeleid en daarna studeerde ze jazz.Vijfendertig jaar geleden, werd ze, vanachter de piano op het Monterey Jazz Festival, opgemerkt door Stan Getz, die van zijn stoel geblazen werd door haar talent. Later zou hij haar uitnodigen voor een concert op het Witte Huis. Bekend werd Schuur vooral door haar fusionmuziek voor het beroemde GRP-label. Tot nog toe nam Diane Schuur negentien albums op, ontving ze twee keer een Grammy Award voor haar werk en werkte samen met BB King, Ray Charles, Jose Feliciano, Count Basie en vele anderen. Haar laatste cd uit 2014 is getiteld I Remember You (With Love To Stan & Frank). In de club zal de liefde voor haar mentoren Stan Getz en Frank Sinatra en hun werk zeker niet ontbreken.