Ben van den Dungen Quartet in Observant

Ben van den Dungen quartet“Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten”, zei drummer Art Blakey ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor de muziek die Ben woensdag 4 februari in De Observant in Amersfoort speelt met zijn nieuwe groep. De aanvang is 20:30 uur en de toegang gratis.

Ben van den Dungen begon zijn carrière in het begin van de jaren ‘80 met het illustere duo Ben van den Dungen & Jarmo Hoogendijk. Sindsdien heeft hij in menige groepen gespeeld en heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 4500 concerten in 70 verschillende landen gegeven.

Het Ben van den Dungen Quartet is een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een ‘happy feel’ en 100% pure jazz.

In mei van 2014 speelde Ben van den Dungen zeven dagen in de beroemde jazzclub in Madrid ‘Café Central’. Hij nam alle dagen op en het resultaat is de nieuwe cd ‘A night at the club’ welke onlangs is uitgebracht.

Line up
Ben van den Dungen – sax
Miguel Rodriguez -piano
Marius Beets – contrabas
Gijs Dijkhuizen – drums