Kenny Wheeler krijgt eigen gedenkplaat

Afgelopen week is bij het oude huis van de in september overleden trompetist/componist Kenny Wheeler een blauwe gedenkplaat geplaatst. De gedenkplaat op zijn huis in Leytonstone herinnert de tijd dat Wheeler hier woonde. Dat was van 1972 tot aan zijn overlijden in september 2014.

Kenny Wheeler wordt gezien als een van de meest invloedrijke trompetisten van de afgelopen decennia, en heeft een grote bijdrage geleverd aan de geschiedenis van de Britse Jazz. Het plaatsen van de gedenkplaat was een initiatief van de London Borough of Waltham Forest en het National Jazz Archive. De gedenkplaat werd op de gevel van Wheeler’s oude huis geplaatst in het bijzijn van zijn nabestaanden en enkele muzikanten waar Wheeler veel mee samen werkte, waaronder Nick Smart, Norma Winstone, Chris Laurence, Evan Parker, en Dave Holland.