Nieuwe namen voor North Sea Jazz Festival

North Sea Jaz NSJDinsdagmorgen heeft festivaldirecteur Jan Willem Luyken nieuwe namen bekendgemaakt voor het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival 2015. Onder anderen Paolo Nutini, Alabama Shakes en Lionel Richie maken dit jaar hun debuut op het festival dat dit jaar voor de 40e maal plaatsvindt. Verder bevestigd zijn Ron Carter’s Foursight, The Stanley Clarke Band en jazzgrootheden Herbie Hancock & Chick Corea, die voor het eerst in 37 jaar weer gezamenlijk op tournee gaan.

Daarnaast maken ook Kurt Elling, Melody Gardot en Beth Hart in juli hun opwachting in Rotterdam. Evenals Hozier, Benjamin Clementine, Joshua Redman & The Bad Plus en het Metropole Orkest samen met de Britse zangeres Laura Mvula. Eerder werd al de komst van Tony Bennett & Lady Gaga aangekondigd. Meer namen worden nog aangekondigd in de komende maanden.

De Early bird driedagenkaartverkoop voor het festival dat dit jaar plaatsvindt op 10, 11 en 12 juli is inmiddels gestart, losse dagkaarten zijn te koop vanaf 31 januari.

PORT OF ROTTERDAM NORTH SEA JAZZ FESTIVAL 2015
Vrijdag 10 juli: o.a. Tony Bennett & Lady Gaga, Chick Corea & Herbie Hancock, Alabama Shakes, The Stanley Clarke Band, Benjamin Clementine

Zaterdag 11 juli: o.a. Paolo Nutini, Ron Carter’s Foursight, Beth Hart, Joshua Redman & The Bad Plus

Zondag 12 juli: o.a. Lionel Richie, Hozier, Kurt Elling, Melody Gardot, Laura Mvula & Metropole Orkest