Teus Nobel krijgt release in Japan

teus nobel cdHet album ‘Legacy’ van jazztrompettist Teus Nobel, dat in december 2014 in Nederland verscheen, wordt op 21 januari 2015 uitgebracht in Japan door P-Vine Records. Dit label verzorgde eerder releases van onder meer George Duke, John Scofield en Incognito en van Nederlandse artiesten als New Cool Collective, Wouter Hamel en Gideon van Gelder. Japanse jazzrecensent en auteur Mitsuru Ogawa schreef de liner-notes voor de Japanse editie, die ook werd voorzien van nieuw artwork.

‘Legacy’ is de opvolger van het debuutalbum ‘Flow'(2012) waarmee Teus Nobel zich als jazztrompettist met eigen composities op de kaart wist te zetten en werd uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Op ‘Legacy’ eert hij zijn muzikale erfgoed, met voor elk van zijn persoonlijke jazzhelden een speciaal geschreven compositie. Geen covers of imitaties; op ‘Legacy’ gaan Nobel en zijn nieuwe band op geheel eigen wijze de signaturen te lijf die grootheden als Miles Davis, Roy Hargrove en Woody Shaw achterlieten. Naast de bandleden Jerome Hol (gitaar), Timothy Banchet (piano), Jeroen Vierdag (contrabas) en Jasper van Hulten (drums) zijn op ‘Legacy’ features te horen van Ilja Reijngoud (trombone) en Ben van den Dungen (sopraan sax).