Karel Boehlee Quartet naar Jazzpodium DJS

Karel Boehlee Quartet
Jazzpodium DJS presenteert op zaterdag 17 januari het Karel Boehlee Quartet. De Leidse pianist Boehlee is zo’n musicus wiens naam niet iedereen meteen bekend in de oren klinkt. Intussen is hij wel sinds de jaren 80 volop bezig. Niet zozeer met zijn image als wel met… muziek maken! Bijvoorbeeld als favoriete pianist van Trijntje Oosterhuis en vanaf 1996 met het European Quartet de wereld bespelend met Toots Thielemans. Met zijn trio met Hein van de Geyn en Hans van Oosterhout heeft Boehlee de afgelopen jaren zes cd’s gemaakt voor het Japanse label Keystone Records. Ook is hij te horen op albums van en met Gino Vannelli, Toon Roos, Martijn van Iterson, Jesse van Ruller en Fay Claassen en trad hij op met onder anderen Woody Shaw, Ben Herman, Wynton Marsalis, Wycliffe Gordon, Joris Roelofs, Roberta Gambarini, Ernie Watts en Philip Catherine. In DJS komt hij met Jasper Somsen op de bas en Humphrey Campbell als vocalist.