Nieuwe formatie Delfos in Observant

Woensdag 7 januari treed Het Rolf Delfos kwartet op in Stadscafé de Observant in Amersfoort. Delfos heeft nooit zijn naam direct verbonden aan een groep (denk aan de Houdini’s, Artvark, De Jazzinvaders) en heeft ook nu weer een tweede titel toegevoegd aan de groep: De Batelier. Volgens Delfos is deze roofvogel die in Zuid Afrika en Namibië voorkomt zeer opvallend van kleur, namelijk volledig zwart behalve de felrode kop en poten. Niet dat Delfos zich daarmee identificeert, maar kleur bekennen is een groot goed in de muziek.

Rolf Delfos

Met Pascal Vermeer (speelt met onder andere Jeroen van Vliet), Udo Pannekeet (die vorige maand nog tourde met Scott Henderson) en Berthil Busstra (misschien wel de keyboard-man met de mooiste geluiden van Nederland) kan hij de composities spelen die teruggaan naar een vorm van ‘electronic jazz’ zonder te vervallen in voorspelbare makkelijke melodieën. Volgens Delfos legt Busstra zulke mooie akkoorden neer, dat de improvisatie een vanzelfsprekendheid wordt en de melodie overgaat in een improviserend samenspel met drums en bas, zodat het kwartet elke keer weer opkijkt van het eigen resultaat. Voor Delfos is dit kwartet de mooiste balans tussen harmonie, groove en interactie. Ofwel een spannende en ontroerende avond in de Observant. De aanvang is 20:30 uur en de toegang gratis.