Jazzklarinetist Buddy DeFranco overleden

Buddy De Franco, (c) William P Gottlieb
Buddy De Franco, (c) William P Gottlieb

Op kerstavond is jazzklarinetist Buddy DeFranco is overleden. De beroemde muzikant werd op 17 februari 1923 geboren in New Jersey. DeFranco’s carrière omspande een periode van maar liefst 75 jaar en speelde in die tijd met namen als Gene Krupa, Billie Holiday , Charlie Barnet, Art Tatum, Sonny Clark, Oscar Peterson. Ook speelde bij The Count Basie Septet en van 1966 tot 1974 was hij leider van The Glenn Miller Orchestra. De Amerikaanse Nationale Stichting voor de Kunsten benoemede DeFranco uiteindelijk tot levende jazzlegende, en die titel lijkt ons niet meer dan terecht. DeFrance overleed woensdagavond op 91-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Panama City, Florida, USA.