Jazz & Soul Night Out in De Kattedans in Bergeijk

june noaOp zaterdag 27 december vindt in Theater de Kattendans een Jazz & Soul Night Out plaats. Met de twee female-fronted bands June Noa en Mrs Hips wordt het programma gekenmerkt door groove en vocale power, dansbaar en met passie gebracht. “Het wordt een set vol groovende liedjes met af en toe een ballad om bij weg te dromen. Er is altijd veel interactie tussen de muzikanten en het publiek en het onderbuikgevoel wordt zeker geactiveerd!”, aldus Simone Roerade, zangeres van Mrs Hips, de afsluitende band van deze avond. De Jazz & Soul Night Out is de tweede in een reeks van vijf Night Out avonden die Theater de Kattendans het huidige seizoen presenteert. Met deze avonden wil het theater haar publiek dat zowel van live muziek als de luxe en gemakken van het theater houdt tegemoet komen.

Mrs HipsMrs Hips is de band rondom Simone Roerade. In de jaren ‘90 maakte de zangeres een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje en zong ze met veel bekende artiesten in binnen- en buitenland. Met de band waarin ze nu speelt is er veel ruimte voor haar ongeëvenaarde power-stem, maar vlak de inbreng van haar bekwame bandleden niet uit. Roerade: “In de huidige bezetting spelen we nu anderhalf jaar. Ieder bandlid houdt van de rootsy en bluesy soul die we maken, dus de inbreng van de muzikanten klopt meteen bij mijn liedjes. We hebben muzikaal, maar ook buiten de muziek om een klik met elkaar. Als we spelen is er chemie en we halen het beste in elkaar naar boven.”

Als klein meisje hoorde June Noa haar vader piano spelen, en daar begon het allemaal. Zijn grote liefde voor Motown en soulartiesten inspireerde de nog jonge June tot het zingen en schrijven van haar eigen muziek. Op haar laatste album ‘Not Guilty’ laat de zangeres horen de pure, onversneden soulsound van vroeger te waarderen en te beheersen, zonder aan eigentijdsheid in te boeten. En die sound weet ze ondersteund door haar band moeiteloos naar het podium te vertalen.